ЕКСТРУЗИЯ
В екструдерните цехове на ДАНЕВ-АДВАПАК от различни видове суровини се изработват еднослойни, двуслойни и трислойни фолиа с най-различни дебелини и цветове. Възможно е  постигането  на калибрирани цветове с помощта на  специални добавки, наречени "мастербачи". 
Основни суровини в производстото: LDPE - полиетилен с ниска плътност (често погрешно наричан найлон); LLDPE - линеен полиетилен с ниска плътност; HDPE - полиетилен с висока плътност - (шумящи); 
 ДАНЕВ-АДВАПАК е производител и в България на синтетична хартия, която намира следните приложения:
-    опаковки на хранителни и нехранителни продукти;
-    фолиа за картографията.
     В момента се работи изключително за износ, но тенденциите и качествата на материала скоро ще го наложат и на витрешния пазар.
За нуждите на пазара се изработват фолиа с дебелини - от 10 до 250 микрона и ширина до 160 см. С помощта на машини наречени слитери  е възможно прецизно нарязване на тези фолиа на ленти с ширина до 10 сантиметра. 
За да се гарантира качеството на продуктите в производството се влагат материали на водеши фирми в химическата промишленост: Borealis, Exxon-Mobile; DOW-Chemical; Лукойл България. Оцветяването се извършва с мастербачи на : AMPACET, Schulmann, Gabriel - Chemie
Danev Advapack OOD

Производство:
8002 Бургас, Ул. Чаталджа N5
тел.: 056/854106
факс: 056/854115

e-mail: info@danev-advapack.com